Skip to main content

Miljøvenlig mos

Mos med omtanke

Mos med respekt for naturen

Miljøvenlig mos er desværre ikke en selvfølge i branchen. Men det er det hos os. Vores mos er håndplukket på miljøvenlig vis i europæiske og skandinaviske skove af lokale producenter – med 100% respekt for naturen. Det vil sige, at der altid vokser mos igen det samme sted, som vi har plukket det.

Mosløsninger og mosvægge er den helt store trend både til kontorer og privat. Det kan vi godt forstå! Derfor er der også kommet mange leverandører på markedet, og mos kan nu fås i mange forskellige kvaliteter og prisklasser. Vi har valgt, at vi kun bruger miljøvenlig mos. Det vil sige 100% naturlig mos.

Andre steder kan man købe mos, der vokser kunstigt i drivhuse eller fra store skove i østen, hvor det bliver maskinophugget. Det tager vi stor afstand fra, da det er dårligt for både naturen, miljøet og klimaet.

I stedet bruger vi miljøvenlig mos, som er håndplukket i Franske og Skandinaviske skove med respekt for naturen og af lokale producenter, som kender skovene og deres biodiversitet. Derefter bliver mosset behandlet med naturlige produkter, der også bruges i fødevareproduktionen, som giver mosset en lang levetid. Du kan læse mere om vores miljøvenlige mos herunder.

Håndplukket mos,

Flere typer af miljøvenlig mos

Vi har flere forskellige former for mos i vores sortiment: Pudemos som fås i tre forskellige farver, rensdyrmos som vi kan tilbyde i 17 forskellige farver og fladmos, der fungerer godt i kombination med de andre. De forskellige mostyper har forskellige former og fordele, så der er noget, der passer til enhver smag.

Alle mostyper er miljøvenlige, i højeste kvalitet og har en lang levetid.

Pudemos, Grøn mos,

Pudemos

Vi bruger normalt pudemos, hvis kunden ønsker struktur og en 3D-effekt til grønne vægge. Pudemos er dyrket bæredygtigt i franske skove, hvor det bliver håndplukket. Vi præserverer pudemos ved at bruge naturlig glycerin og fødevarefarver. Det kræver desuden ingen vedligeholdelse.

Fladmos

Fladmos kan bruges som baggrund for en grønvæg, i en mosramme eller til dekorationsformål. Det er også håndplukket i franske skove og naturligvis i den bedste kvalitet, så det passer perfekt sammen med eksempelvis et arkitektonisk landskabsdesign.

Fladmos,
Rensdyrmos,

Rensdyrmos

Fås i 17 forskellige farver! En ekstremt blød og fleksibel mostype, som gør det nemt at skabe det design, du ønsker. Det vokser i nordeuropæiske skove, er håndplukket og tager hensyn til miljøet. Farven på mosset bliver fastlagt i dyrkningsperioden, og den mister ikke farven over tid.

Vores mos er akustiktestet, og de tests viser, at det er lydabsorberende og dermed akustikforbedrende. Men en bedre akustik er ikke den eneste fordel – for ved at flytte naturen med indenfor, så skaber man kreative og naturlige elementer som er med til at afstresse, berolige og øge den kreative tænkning. Når vi er i kreative miljøer, bliver vi nemlig mere kreativt tænkende.
Dermed er vores design kollektion af moskunst med til at forbedre både indeklimaet og det kreative miljø.

Håndplukket mos,

Håndplukket, miljøvenligt mos fra lokale producenter

Vi bruger som sagt udelukkende miljøvenlig mos fra Europa. Vores pudemos er fra Franske skove, mens vores rensdyrmos er fra Skandinaviske skove. I begge tilfælde har vi et omfattende samarbejde med lokale producenter, som kender skovene fra ende til anden, og derfor har stor respekt for skovenes biodiversitet og fortsatte overlevelse.

Derfor vælger de udelukkende at håndplukke mosset. Det tager længere tid, men det sikrer, at der vil vokse ny mos det samme sted efterfølgende, og dermed sikrer de skovens fortsatte overlevelse og biodiversitet. Håndplukningen giver dem også mulighed for at fravælge områder med meget dyreliv, hvor plukningen ville kunne skade biodiversiteten.

Behandling med naturlige produkter

Når mosset er blevet plukket, skal det præserveres og konserveres. Det gør vi, for at mosset ikke vokser længere, når det kommer op og hænge, men også for at øge levetiden. Til dette bruger vi glycerin, fødevareprodukter og en 100% plantebaseret og biologisk præserveringsformel, som erstatter saften og vandet i planten. Det sikrer, at mosset får en lang levetid, og fremover ikke har brug for vand, sol eller anden vedligeholdelse.

Det bliver ikke brugt nogen former for kemikalier, farlige toksiner eller andre unaturlige komponenter i denne proces. Det er 100% naturligt, og mosset er efterfølgende allergivenligt.

Fordele ved at vælge miljøvenlig mos

Der er mange gode grunde til at vælge mos med omtanke. Herunder har vi oplistet en række fordele, du får ved at vælge miljøvenlig mos, sammen med de mange andre fordele, der er ved at vælge en mosløsning.

Vores miljøvenlige mos er:

  • Støjabsorberende (Testet iht. ISO 11654: 1997)
  • Brandsikkert (Testet efter EN-13501-B)
  • Fleksibelt og unikt
  • Naturlig produktion med respekt for naturen
  • Bæredygtigt
  • Vedligeholdelsesfrit
  • 100% biologisk nedbrydeligt
  • Tiltrækker ikke insekter
  • Ikke giftigt eller allergifremkaldende

Referencer og cases på miljøvenlig mos

Vi har lavet projekter i hele landet i alle størrelser, former og farver. Fra runde moscirkler på Ø10 til mosvægge på 100 kvm. På vores Nyhedsside kan du se nogle af vores tidligere løsninger og læse mere om cases fra vores kunder.

Du er også meget velkommen til at kontakte os, hvis du vil vide mere om vores mosløsninger.

Kontakt

Ønsker du mere information omkring vores mosvægge, eller ønsker du en pris på en mosvæg!
– så kontakt os gerne.

KONTAKT OS
Mosvæg med logo, rensdyrmos,