Skip to main content

Plantevæg forbedrer indeklimaet på Borgerskolen i Taastrup

En plantevæg på 24 kvm har helt tydeligt forbedret indeklimaet på Borgerskolen i Taastrup. Det viser tal fra det målingsudstyr, skolen selv har sat op. Luftfugtigheden er gået fra kritiske 28,7% til sunde 45,2%.

Borgerskolen i Taastrup er en såkaldt ”Grøn flag”-skole. Det betyder, at skolen har ekstra fokus på klima og bæredygtighed. Det betyder også, at det ikke er hvad som helst, der kan installeres på skolen. Vores plantevægge var dog ikke noget problem at få igennem nåleøjet.

Udover at plantevæggen er lavet af genanvendte materialer, produceret i Danmark og har et minimalt vandforbrug, så er den også god for indeklimaet. Det var især det, der tiltrak Borgerskolen i Taastrup til at installere en 24 kvm. plantevæg på deres skole.

På skolen var der allerede målingsudstyr installeret, som blandt andet holder øje med luftfugtigheden, og det er især her, at vores plantevægge kunne have en stor indflydelse. Resultaterne viser heldigvis også det.

Borgerskolen i Taastrup

Markant bedre indeklima på Borgerskolen

Det er især i vintermånederne, at mange kontorer, virksomheder, private hjem og skoler har problemer med en lav luftfugtighed. Anbefalingen lyder, at luftfugtigheden om sommeren bør ligge omkring 50 procent og om vinteren omkring 40 procent. Her har plantevæggen hjulpet markant.

Luftfugtigheden er gået fra kritiske 28,7 procent i januar 2019 til meget bedre og sundere 45,2 procent i januar 2020. De andre måneder er der også en flot fremgang, sammenlignet med årene før.

Hvorfor er en lav luftfugtighed dårligt?

En for lav luftfugtighed kan have konsekvenser for både skolebørn og på kontoransatte. Hvis luftfugtigheden er lav og luften dermed tør, så betyder det, at vi får udtørrede slimhinder, at vi bliver mere trætte, og at mange vil opleve problemer med tørre øjne eller ondt i hovedet, især sidst på arbejdsdagen.

Det er også dokumenteret i undersøgelser flere gange, at luftbårne virusser som eksempelvis influenza har nemmere ved at være i luften længere, når luftfugtigheden er lav. Dermed kan man også reducere sygefraværet ved at få en bedre luftfugtighed.

Vores plantevægge er også undersøgt på Syddansk Universitet

Det er ikke kun på Borgerskolen i Taastrup, at der er lavet undersøgelser af vores plantevægge. Det har vores forhandler Jydsk Planteservice også gjort i samarbejde med SDU, Syddansk Universitet, i Odense. Også her var resultatet, at vores Natural Greenwalls-plantevægge forbedrer indeklimaet markant.

I kan læse hele undersøgelsen her: https://jydsk-planteservice.dk/ny-undersoegelse-plantevaegge/ , men i korte træk viser den, at vores plantevægge sænker niveauet af VOC-partikler, ”Flygtige Organiske Forbindelser”, med 61,2%, og også sænker niveauet af svovldioxid med 45,2% og kulilte med 50,8%.

De såkaldte VOC-partikler er der rigtige mange af på arbejdspladser, hvor de kommer fra trafikken udenfor, skimmelsvamp, rengøringsmidler, byggematerialer og lignende. Disse VOC’er giver gener som dårlig lugt, irritation med tørhed og rødme i øjnene og irritation med tørhed af slimhinderne i næse og hals.

Ligesom på Borgerskolen, så undersøgte SDU også luftfugtigheden. Her viser resultaterne, at plantevæggen hæver luftfugtigheden med 36,1%.

Vil du vide mere om vores plantevægge?

Så udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig snarest muligt.

    Dit navn (skal angives)

    Din E-Mail (skal angives)

    Dit telefonnr. (skal angives)

    Din besked (beskriv gerne hvad I ønsker)