Overblik 

Social bæredygtighed i fokus på Psykiatrisk Sygehus i Åbenrå

Nyt Psykiatrisk Sygehus i Aabenraa er et nytænkende byggeri under Region Syddanmarks plan for nybyggerier og ombygninger. I byggerierne er der stor fokus på social bæredygtighed. Ved nybyggeri lægger Region Syddanmark også vægt på energi- og miljørigtige løsninger, som sikrer en effektiv bygningsdrift og samtidig er til gavn for miljøet.

På det nye Psykiatriske Sygehus spiller naturen en vigtig rolle både ude og inde. Patienter og personale er helt tæt på naturen – ikke mindst på gangarealet ved caféen, hvor Natural Greenwalls har etableret en 65 m2 plantevæg.

Plantevæggen er et bevidst valg, der understøtter projektets fokus på bæredygtighed. Den grønne væg medvirker til et helende, beroligende og stimulerende miljø. Foruden de positive sanseindtryk fra plantevæggen, forbedres akustikken og luftkvaliteten på det tomme gangareal.

Natural Greenwalls er meget stolte af at have bidraget med en motiverende grøn oplevelse til glæde for både patienter, pårørende og personale på det nye Psykiatriske Sygehus i Aabenraa.

Projekt

Nyt Psykiatrisk Sygehus i Aabenraa

Kunde

STB Byg A/S

Vores ydelser

Rådgivning, installation samt drift- og vedligehold

Plantevæggens størrelse

65 m2

Helbredende arkitektur

Inddragelse af natur, farver og lys stimulerer behandlingen

Nærhed til naturen

Socialt bæredygtige byggerier har fokus på den sammenhæng, der er mellem de fysiske omgivelser og det sociale miljø – f.eks. vil man gerne tilføje elementer, der har en positiv effekt på brugernes adfærd. Designere og arkitekter arbejder i dag meget med, hvordan valg af materialer kan frembringe de gode følelser og fremprovokere nye handlinger.