Overblik

Energieffektive plantevægge

Undervisningsbygning 44 på Syddansk Universitet er en nybygning på 8.000 m2 opført i totalentreprise af TC Anlæg. Bygningen opfylder Energistyrelsens krav til Bygningsklasse 2020 og indgår i SDU’s forskning i energieffektivitet og det internationale forskningsprojekt ‘Coordicy’. Lederen af forskningsprojektet, professor Bo Nørregaard Jørgensen, centerleder for Center for Energy Informatics på Syddansk Universitet, vurderer, at OU44 er i toppen af den internationale verdensrangliste over energieffektive bygninger.

I udbudsmaterialet fra Syddansk Universitet og Bygningsstyrelsen var der anført skrappe krav til bygningens lave energiforbrug. Da Natural Greenwalls blev kontaktet af TC Anlæg, var der derfor stor fokus på den planlagte plantevægs energiforbrug til vanding og belysning.

TC Anlæg kendte ikke til Natural Greenwalls og vores plantevægssystem forud for samarbejdet om de 204 m2 plantevæg til Syddansk Universitet. Heldigvis kunne Ulrich Grønning præsentere et plantevægssystem, som vi mener, er markedets mest energieffektive.

Vandforbruget er minimalt. Plantevæggen skal kun tilføres vand 1 til 2 gange ugentligt. Strømforbruget er ekstremt lavt, da teknikanlægget kun bruger strøm de få minutter, hvor plantevæggen vandes. Belysningsløsningen er også energieffektiv, da der er opsat energibesparende LED belysning de steder, hvor plantevæggen ikke får tilstrækkeligt dagslys.

Byggeriet omtales som et usædvanligt vellykket byggeri med meget lavt energiforbrug, hvilket vi er utrolig stolte over at være en del af.

Projekt

Bygning 44 på Syddansk Universitet

Kunde

TC Anlæg A/S

Vores ydelser

Rådgivning, installation samt drift- og vedligehold

Plantevæggens størrelse

204 m2

Lavt energiforbrug

Sundt og inspirerende indeklima

Forbedret akustik

Undervisningsbygning 44 på Syddansk Universitet er kendetegnet ved et ekstremt lavt energiforbrug samtidig med bygningen har høj komfort. De studerende har fået et velfungerende og moderne undervisningsmiljø, hvor der har været fokus på kvalitet, ressourcebesparende løsninger og funktionalitet.