Dansk plantevæg vinder guld i Rusland

By 24. februar 2020marts 24th, 2020Nyheder
Danske plantevægge

I Rusland blev der sidste år solgt for næsten 7 milliarder kroner blomster og planter. Den omsætning vil en dansk plantevæg fra Natural Greenwalls have del i fremover, og de er kommet godt fra start med en guldmedalje for ”bedste nye produkt” på Ruslands største plantemesse

Grønne løsninger er en global trend. Det blev i den grad understreget på Ruslands største plantemesse, FlowersExpo’2019, hvor i alt 456 firmaer fra 32 forskellige lande deltog. Selvom konkurrencen om de grønne løsninger var stor, så var det danske Natural Greenwalls, der løb med guldmedaljen for ”bedste nye produkt”.

Natural Greenwalls har udviklet et dansk plantevægssystem af bæredygtige, genbrugsmaterialer til virksomheder, der ønsker at brande sig med en grøn profil. Det har de blandt andet gjort hos Google, ECCO, Netto og mange andre store og små brands – og med den nye guldmedalje begynder væksten for alvor på det russiske marked.

Rusland var ellers ikke en del af strategien

Natural Greenwalls havde i første omgang fokus på at blomstre i Danmark, derefter Tyskland og Europa. Men sådan skulle det ikke gå. For da en planteagent fra Rusland henvendte sig, kunne de ikke sige nej. Det fortæller René Lund, som er direktør i Natural Greenwalls.

”Vi vidste, at historien bag vores plantevægge med genanvendte materialer, bæredygtigt system og minimalt vandforbrug ville fungere på det danske og nordeuropæiske marked. Rusland var ikke ligefrem i vores overvejelser, men vi fik en meget seriøs henvendelse, og den er jeg glad for, at vi gik videre med.”

Men det er ikke bæredygtighed, der er årsagen til, at Natural Greenwalls nu er i Rusland og har vundet guld – det er faktisk noget helt andet, der er fokus på i Rusland.

”I Rusland skal det fungere, og det skal være sikkert. Det er derfor, at de valgte os. At vores plantevægge er bæredygtigt produceret er da helt sikkert et plus, men det er først og fremmest vores driftsikkerhed, fleksibilitet og 100% vandtæt garanti, de har fokus på i Rusland, og så at det er gennemtestet i både stor og lille skala,” fortæller René Lund.

Danmarksrekorder med dansk plantevæg

Idéen bag det i dag patenterede plantevægssystem begyndte på Fyn – og det er også her, at produktionen af materialerne stadig er. Fokus var i første omgang på Danmark, og det er blevet til over 130 plantevægge og flere danmarksrekorder, blandt andet i Blixens i Gellerup, som vandt årets erhvervsbyggeri 2019:

Vi har danmarksrekorden for højeste plantevæg i Blixens, hvor væggen er 30 meter høj og har mere end 3.000 planter – men vi har også Danmarks største plantevæg på 204 kvm på Syddansk Universitet, hvor der er over 6.000 planter. I sidste ende er jeg dog ligeså glad for vores små plantevægge, eksempelvis dem i syv Netto-butikker, som jeg er for vores projekter i Rusland. Det er bare fedt at være med til at udbrede danske, bæredygtige løsninger i hele verden,” fortæller René Lund

Ønsker du at vide mere om en dansk plantevæg? Så kontakt os gerne

Dit navn (skal angives)

Din E-Mail (skal angives)

Din besked

Mæsvæg med logo,

Mos Mosh-væg

| Mos, Nyheder | No Comments
Mos Mosh har et helt særligt design, som skal skinne igennem alt, de laver. Det er blandt andet et unikt visuelt farveunivers i deres butik, webshop og sociale medier, som…
Dentsu Aegis Network, Rensdyr mos, Mosvæg, kontormiljø,

Dentsu Aegis Network – Mosvæg

| Mos | No Comments
Hos Dentsu Aegis Network er de innovative, skiller sig ud og gør tingene anderledes. Derfor ville de gerne have en stor grøn mosvæg som blikfang.
Heat & Brew, Phillip Morris, IQOS, plantevæg

Heat & Brew: Plantevæggen trækker kunder ind og starter samtaler om innovative løsninger

| Nyheder | No Comments
Hos Heat & Brew er der stor konkurrence om opmærksomheden fra voksne rygere. Den moderne og æstetiske butik er udstyret med flotte, topkvalitets løsninger. Det er dog oftest plantevæggen, der…